Vanessa, moeder van Jari (5 jaar)

 

Mijn zoon Jari had vanaf het moment dat hij ging praten al een bijzondere nasale "S" in zijn woorden. In het begin dacht ik, dat gaat vanzelf wel over. En later heb ik juist met hem proberen te oefenen om het goed te zeggen, maar dat vond hij niet zo leuk en dan werd hij snel boos. Dat werkte dus ook niet. Op school na wat oefeningen werd ons geadviseerd gebruik te maken van een Logopedist.

 

Na wat goede verhalen over Inge en de fijne bijkomstigheid dat het voor ons 2 straten verderop was, heb ik contact gezocht met haar praktijk. Ik kreeg ontzettend snel bericht terug en werd goed voorgelicht voor wat betreft verzekeringswerk en de formulieren die ik in moest vullen. Voor ons was het zo dat wij het eerst zelf moesten voorschieten en dan pas via de verzekering weer terug konden claimen. Dat was wel een lastig puntje, maar wij wilden het toch een kans geven vanwege de goede referenties.

En dat was een goede keuze!

 

Eind oktober was onze eerste afspraak. Jari vond het best wel spannend, en dacht dat we naar een soort dokter gingen, waar vast ook werd gezegd dat hij dingen fout deed. Maar het tegendeel was waarheid. Inge deed het zo super leuk met Jari! Hij werd geheel op zijn gemak gesteld door woorden als "ik vind het ook spannend, want ik ken jou ook nog niet" en "ik ben geen dokter joh, we gaan gewoon lekker spelletjes spelen". Dit was helemaal de goede methode met Jari. Hij vroeg elke week weer enthousiast; "Gaan we nog naar de praatjuf, mam?" En hij deed ontzettend zijn best met alle oefeningen die hij mee naar huis kreeg. Dit waren leuke versjes, of hak en plak woordjes. "Juf" had zelfs een spookhuis gemaakt voor zijn nieuwe spook die hij van Sinterklaas had gekregen!

Inge had al snel duidelijk gesteld dat Jari zelf zijn "verkeerde S" niet als verkeerd hoorde. Daarom gingen we de S los koppelen van de woorden, en zo leerde hij eigenlijk de S opnieuw zeggen.

 

Het ging zo vlot allemaal, dat 6 weken later Jari in elke zin wel een S-woord zocht om te zeggen. Ik, als moeder, heb nog lange tijd moeten wennen aan die "overdreven" goede S. En ik heb sindsdien ook geen nasale S meer gehoord.

Wat ik ook bijzonder vond, is dat Jari ineens ook een heel goed verschil in S en Z wist te laten horen in zijn woorden.

 

Al met al, kan ik een ieder die logopedie nodig heeft, en met name voor kinderen dus, absoluut aanraden zich bij Inge aan te melden. Ze is zo enthousiast, goed in haar vak en gezellig, dat je het eigenlijk jammer vind wanneer je hoort dat je niet meer heen hoeft om te oefenen.

 

Bedankt voor de leuke tijd!

 

Logopediepraktijk Wormerveer

Cor Bruijnweg 58

1521 MB Wormerveer
075 621 7154

inge@praatplezier.nl

075 621 7154